Австралія надасть найбільший пакет військової допомоги Україні

Читать на русском
Уряд Австралії планує надати Україні ще 250 мільйонів доларів військової допомоги. Це найбільший внесок у підтримку України від австралійського уряду.
Фото: Reuters

Уряд Австралії має намір надати Україні ще 250 мільйонів доларів військової підтримки. Зазначається, що це найбільший внесок у військову допомогу з моменту вторгнення рф.

Про це повідомляє ABC News.

Австралія також надасть «невелику кількість» персоналу для нового командування НАТО для України, а саме 700 осіб для навчання та допомоги у сфері безпеки.

Посилення підтримки України є домінуючою темою цьоготижневого саміту НАТО у Вашингтоні, який проходить на тлі бурхливого тижня в американській політиці.

Але Австралія та інші партнери з Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які не є членами, присутні, щоб зміцнити зв’язки з альянсом на тлі побоювань щодо китайської агресії та відносин Пекіна з москвою.

Повідомляється, що австралійський військовий пакет містить керовані ракети, ракети ППО, протитанкову зброю, боєприпаси та партію взуття.

За словами австралійського уряду, загальна сума підтримки з боку Австралії становить 1,3 мільярда доларів, зокрема 1,1 мільярда для українських військових.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для Збройних сил України. Міністерство оборони опублікувало повний список озброєння, яке мають намір передати. Україна, серед іншого, отримає одну батарею Patriot, боєприпаси для систем NASAMS та HIMARS та зенітні ракети Stinger.

Також прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен закликала передати всі системи ППО Україні, які є в країні. Під час саміту НАТО у Вашингтоні Фредеріксен нагадала, що раніше Данія поставила Збройним силам України всю свою артилерію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: