Рекордна кількість українських вишів потрапила до рейтингу Times Higher Education

Читать на русском
До рейтингу Times Higher Education потрапили вузи з Дніпра, Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси, Сум, Ужгорода, Харкова та Чернівців.
фото сторінка вишу у Facebook

До рейтингу британської рейтингової агенції Times Higher Education World University Rankings-2025 увійшли майже два десятки українських вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України.

Реформа вищої освіти: як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчанняВ Україні цього року можуть запровадити гранти на здобуття вищої освіти та змінити механізм держзамовлення. Докладніше – на інфографіці.

Повідомляється, що до цьогорічного рейтингу внесено рекордну кількість українських університетів – 17. До списку потрапили виші з Дніпра, Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси, Сум, Ужгорода, Харкова та Чернівців.

Також рекордна кількість українських університетів, які подали заявку на участь у рейтингу, - 55. Це на третину більше порівняно з минулим роком.

Сумський державний університет отримав найвищу позицію серед українських вишів, увійшовши до групи університетів, які посіли місця у діапазоні 801–1000 у світовому рейтингу, зазначили у МОН.

Усі інші українські заклади потрапили до групи 1501+.

Зокрема, вперше у рейтинговій таблиці з'явилися Національний медичний університет імені Богомольця, Одеський національний університет імені Мечникова та Прикарпатський національний університет імені Стефаника.

Всього для рейтингу оцінювали 2095 установ зі 115 країн.

Як зазначили в Міносвіти, згідно з методологією Times Higher Education World University Rankings 2025, діяльність університетів оцінювалася за 18 показниками ефективності, які згруповані в п'ять узагальнених індикаторів: освітня діяльність, дослідницьке середовище, якість досліджень, співпраця з промисловістю та міжнародна відкритість.

На нашій інфографіці можна подивитися, як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчання у виші. Також ми розповідали, які нововведення чекають на студентів у рамках реформи освіти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: