ВАКС призначив засідання у новій справі депутата Київради Трубіцина

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно столичного депутата та двох наближених до нього осіб.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд призначив на 24 жовтня підготовче засідання у новій справі за обвинуваченням Київської міської ради Владислава Трубіцина та двох його помічників Іллі Ліфа та Артема Белінського в одержанні неправомірної вигоди за призначення директора комунального підприємства «Житній ринок».

Таке рішення 15 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у Вищому антикорупційному суді на 24 жовтня 2024 року о 09:00 у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Трубіцина – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України; (Белінського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України; (Ліфа – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.27, ч. 4 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду нову справу депутата Київради Владислава Трубіцина. За версією слідства, на початку 2021 року депутат Київради Трубіцин за пособництва свого помічника Артема Білинського та наближеної особи Іллі Ліфа висловив прохання громадянину України надати неправомірну вигоду у сумі 30 000 доларів. За ці гроші політик мав вчинити дії щодо призначення конкретної особи на посаду заступника директора КП «Житній ринок», а у подальшому на посаду директора.

Нагадаємо, ВАКС судить депутата Київради Владислава Трубіцина за одержання неправомірної вигоди. Він виїхав за кордон і його оголосили в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: