САП скерувала до суду ще одну справу депутата Київради Трубіцина

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили ще одну  досудове слідство стосовно столичного депутата, який утік за кордон.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Київської міської ради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина, його помічника Артема Білинського та наближеної особи Іллі Ліфа про одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвищ.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про цих осіб.

«10 вересня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт за обвинуваченням депутата Київської міської ради (голови однієї з постійних комісій Київради) в одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди. 14 червня 2024 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи заочно повідомили особі про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України. Крім того про підозру повідомлено його помічнику та наближеній особі», – інформує прокуратура.

За версією слідства, на початку 2021 року депутат Київради Трубіцин за пособництва свого помічника Артема Білинського та наближеної особи Іллі Ліфа висловив прохання громадянину України надати неправомірну вигоду у сумі 30 000 доларів. За ці гроші політик мав вчинити дії щодо призначення конкретної особи на посаду заступника директора КП «Житній ринок», а у подальшому на посаду директора.

Нагадаємо, ВАКС судить депутата Київради Владислава Трубіцина за одержання неправомірної вигоди. Він виїхав за кордон і його оголосили в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: