НАБУ повідомило про нову підозру депутату Київради Трубіцину

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку погодили нове повідомлення про підозру столичному депутату, який втік за кордон.
фото: Eugene Loyuk

НАБУ та САП заочно повідомили про нову підозру депутату Київської міської ради від «Слуги народу» Владиславу Трубіцину. Йому закидають прохання надати неправомірну вигоду за призначення заступника директора комунального підприємства «Житній ринок».

Про це йдеться в матеріалах судових справ та підтверджують співрозмовники в антикорупційних органах.

За версією слідства, на початку 2021 року депутат Київради Трубіцин за пособництва свого помічника Артема Білинського та наближеної особи Іллі Ліфа висловив прохання громадянину України надати неправомірну вигоду у сумі 30 000 доларів. За ці гроші політик мав вчинити дії щодо призначення конкретної особи на посаду заступника директора КП «Житній ринок», а у подальшому на посаду директора.

Справа столичного депутата Владислава Трубіцина: що відомоЩо відомо про справу київського депутата Владислава Трубіцина, який заочно заарештований та оголошений у міжнародний розшук.

Зокрема, в розмовах неодноразово стверджувалося, що КП «Житній ринок» віддають у сферу впливу Трубіцина і тому він призначатиме керівництво вказаного підприємства. Сам депутат стверджував, що саме він розподіляє функціональні обов'язки між заступниками директора КП «Житній ринок» через директора Ігоря Цеханського. За словами Трубіцина, Цеханський є номінальним керівником підприємства, а тому після призначення обговорюваного заступника директора він отримає статус тимчасового виконувача обов'язків очільника КП «Житній ринок». Вже після його призначать повноправним керівником.

Також у розмовах з Трубіцим депутат стверджував, що на підприємстві можна й вчиняти «інші дії», під чим малося на увазі незаконні дії, але в «розумних межах». Однак всі дії на підприємстві будуть чинитись за погодженням безпосередньо з Трубіциним. Депутат також стверджував, що в Офісі президента є відповідний куратор, який допомагає вирішувати проблемні питання, пов'язані з його діяльністю в Київраді. Надалі Трубіцин навіть провів співбесіду з кандидатом на посаду заступника директора КП «Житній ринок» і погодив її. Депутат в завуальованій формі повідомив, що бажаною сумою неправомірної вигоди є 30 тисяч доларів. Він уточнив, що ці 30 тис. дол. є сумою входу на підприємство, а далі вони будуть взаємодіяти з урахуванням розвитку ситуації.

14 червня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Трубіцину та очно двом пособникам. З 26 червня депутат перебуває в розшуковому обліку Інтерполу. 4 липня Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на заочне розслідування у справі.

Нагадаємо, ВАКС судить депутата Київради Владислава Трубіцина за одержання неправомірної вигоди. Він виїхав за кордон і його оголосили в розшук.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: