До Києва прибув новий глава МЗС Франції

Читать на русском
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув до Києва та розпочав зустріч з главою МЗС України Андрієм Сибігою.
Фото: Ahmad Gharabli/EPA

В Україну в суботу, 19 жовтня, прибув міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро. Це його перший візит до нашої країни на цій посаді.

Про це повідомляє Leparisien.

Франція передасть Україні нову партію САУ CaesarЗбройні сили України отримають від Франції ще 12 самохідних артилерійських установок Caesar.

Ноель Барро відвідав Київ з дводенним візитом. За даними ЗМІ, він уже зустрівся з главою МЗС України Андрієм Сибігом. Розпочалися переговори між міністрами.

«Ми повинні спочатку дати українцям можливість вести переговори, коли вони захочуть, з позиції сили. Ми також повинні готуватися до миру. Якщо на наступному мирному саміті будуть створені умови для того, щоб запросити росію - що ж, зі свого боку я докладу всіх зусиль для того, щоб росія прийняла іншу мову - мову міжнародного права, яке ми захищаємо», – процитував Барро телеканал «Ми Україна».

Пізніше очікується пресконференція міністрів.

Нагадаємо, у жовтні президент Володимир Зеленський прибув до Франції та зустрівся з Еманюелем Макроном. Раніше глава Міноборони Франції назвав терміни постачання Україні винищувачів Mirage 2000.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: