США можуть дозволити далекобійні удари по росії британськими і французькими ракетами – ЗМІ

Читать на русском
Байден може дозволити завдавати удари вглиб території росії за умови, що ЗСУ використовуватимуть для цього ракети Storm Shadow і SCALP.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден може дозволити завдавати ударів углиб території росії за умови, що ЗСУ використовуватимуть для цього британські та французькі далекобійні ракети.

Про це повідомляє The Times із посиланням на два джерела в адміністрації Байдена.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За даними журналістів, Білий дім поки що не готовий давати «зелене світло» на застосування далекобійних ракет ATACMS американського виробництва.

Водночас, Байден може погодитися на використання ракет Storm Shadow та їхнього французького аналога, ракет SCALP, на тій підставі, що Британія та Франція підтримують такий крок.

Питання завдавання далекобійних ударів обговорювалося під час нещодавньої поїздки держсекретаря США Ентоні Блінкена та глави МЗС Британії Девіда Леммі до Києва. Очікується, що дискусія на цю тему продовжиться у п'ятницю під час зустрічі Байдена з британським прем'єром Кіром Стармером.

При цьому джерело в Лондоні вказало, що Великій Британії «не потрібна підтримка інших країн НАТО, щоб рухатися вперед», тому, швидше за все, такий дозвіл буде надано.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що Білий дім завершує розробку планів щодо розширення зони ударів України по росії.

Раніше президент Зеленський відповів, від яких країн залежить дозвіл на далекобійні удари по рф. Він також заявив, що затягування союзників у питанні зняття заборони на далекобійні удари західною зброєю по цілях у рф грає на руку Кремлю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: