Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту: деталі

Читать на русском
Запорізька АЕС сьогодні вдень знову опинилася на межі блекауту через російські обстріли. Зовнішнє живлення станції під загрозою.
ArmyInform

Тимчасово захоплена росіянами Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту через ворожі обстріли. Наразі живлення відбувається лише по одній лінії електропередачі.

Про це повідомила пресслужба Міненерго 21 жовтня.

Запорізька АЕС за час окупації пережила вісім повних та один частковий блекаутЗапорізька АЕС з моменту окупації росіянами пережила вісім повних та ще одне часткове знеструмлення.

«Сьогодні, 21 жовтня, о 12:18 через систематичні ворожі обстріли відключилась одна з двох ліній електропередачі, що з'єднують тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України», – йдеться у повідомленні.

За даними Міненерго, забезпечення зовнішнього живлення станції, необхідне для її безпечного функціонування знову під загрозою.

«У разі відключення станції від зовнішнього живлення на Запорізькій АЕС відбудеться черговий повний блекаут, який створює загрозу радіаційній безпеці», – додали у відомстві.

Щойно дозволить безпекова ситуація, енергетики зроблять усе можливе для відновлення лінії живлення ЗАЕС.

Нагадаємо, навесні повідомлялося, що Запорізька АЕС за час окупації пережила вісім повних та один частковий блекаут. А 1 жовтня нічна атака росії створила загрозу аварії на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: