Один з найбільших виробників чіпів у рф зупинив роботу через атаку дронів

Читать на русском
Завод мікроелектроніки Кремній Ел у російському Брянську призупинив роботу через атаку дронів. Там порушено енергопостачання та перервано технологічні виробничі ланцюжки.
Фото: Baza

Російський завод військової мікроелектроніки «Кремній ЕЛ», який знаходиться у Брянській області, призупинив роботу через атаку безпілотників.

Про це йдеться на сайті підприємства.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

На підприємстві повідомили, що внаслідок атаки на виробничі та адміністративні корпуси заводу порушено енергопостачання, завдано шкоди об'єктам забезпечення спеценергетикою, перервано технологічні виробничі ланцюжки.

За словами гендиректора підприємства Олега Данцева, хоча якнайшвидше відновлення виробництва є основним завданням, «Кремній Ел» має «складність із купівлею запасних частин для відновлення технологічного обладнання та енергетичної інфраструктури».

Зазначимо, що «Кремній Ел» є одним із найбільших російських виробників мікроелектроніки. Більшість продукції завод робить на замовлення Міноборони, зокрема деталі для систем ППО «Панцир» та ракетних комплексів «Іскандер».

Нагадаємо, атака на російський завод сталася вночі 19 жовтня.

«Кремній Ел» також зазнавав атаки дронів уночі 28 червня, тоді було пошкоджено дах виробничого корпусу, а також 30 грудня 2023-го.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: