Союзникам потрібно повернутися до ідеї відправлення військ в Україну – глава МЗС Литви

Читать на русском
Країнам Європи слід переосмислити пропозицію Макрона щодо розміщення військових на території України, вважають у Литві.
Фото: РБК-Україна

Країнам Європи слід переосмислити пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона щодо розміщення військових підрозділів на території України.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс у коментарі виданню Politico.

Відправлення сухопутних військ в Україну: позиція союзниківПозиція союзників України щодо відправлення військ – на інфографіці. Категорично проти цього понад десять країн.

За його словами, на позицію союзників можуть вплинути повідомлення про відправку солдатів КНДР на війну проти України.

«Якщо інформація про те, що російські каральні загони оснащені північнокорейськими боєприпасами та військовими, підтвердиться, нам доведеться повернутися до відправки військ та інших ідей, запропонованих Макроном», – заявив Ландсбергіс.

Він додав, що союзники відстають у питанні допомоги Україні, тому зараз саме час, щоб «вжити всіх необхідних проактивних кроків».

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Франція може сформувати коаліцію країн ЄС із підготовки українських військових. 7 червня президент Франції Еммануель Макрон підтвердив цю інформацію.

Раніше керівник ГУР Кирило Буданов повідомив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців наразі проходять підготовку на сході росії. У відповідь на ці дії Південна Корея розглядає можливість відправки військових та розвідників до України.

Відомо також, що ЄС може направити до України радників для виконання координаційних завдань. При цьому Угорщина виступає проти цієї пропозиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: