ВАКС повернув клопотання про запобіжний захід нардепці «Слуги народу»

Читать на русском
Антикорупційний суд побачив підстави для повернення клопотання детективу НАБУ стосовно чинної членкині парламенту.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд повернув детективу НАБУ клопотання про застосування запобіжного заходу до народної депутатки від фракції «Слуги народу» Ірини Кормишкіної (раніше Аллахвердієвої), оскільки його погодив не генеральний прокурор, а прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення 17 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ігор Строгий, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді застави у кримінальному провадженні за підозрою (Ірини Кормишкіної – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368-5 КК, повернути детективу. Копію ухвали невідкладно надіслати детективу разом з клопотанням та усіма доданими до нього матеріалами», – йдеться в рішенні.

Як вказав суддя, вказане клопотання погоджене прокурором САП, а не генеральним прокурором. Він вказав, що питання щодо погодження клопотання про застосування до нардепа запобіжного заходу віднесене до кола повноважень саме генпрокурора або особи, що виконує його обов'язки.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, до суду вже подали нове клопотання.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці Ірині Кормишкіній у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2021-2022 роках вона набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому нардепка через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, у якому вона проживає.

Раніше генпрокурор порушив справу стосовно нардепки від фракції «Слуги народу» Ірини Кормишкіної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: