Білл Гейтс пожертвував 50 млн доларів на кампанію Гарріс – NYT

Читать на русском
Білл Гейтс, який десятиліттями залишався поза політикою, пожертвував 50 млн доларів на кампанію Камали Гарріс. У приватних розмовах він висловлював стурбованість перспективою обрання Трампа.
Getty Images

Один із найбагатших людей у світі Білл Гейтс пожертвував близько 50 млн доларів некомерційній організації, яка підтримує президентську кампанію Камали Гарріс.

Про це The New York Times розповіли три джерела.

Реалізація передвиборчих обіцянок Трампа підвищить держборг США вдвічі більше, ніж Гарріс – дослідженняДержавний борг США зросте на 7,5 трлн доларів, якщо Дональд Трамп реалізує свої передвиборчі обіцянки. У той час як обіцянки Камали Карріс додадуть 3,5 трлн.

Пожертвування мало залишитися в таємниці, Гейтс розповів про нього в приватному порядку. Публічно один із засновників Microsoft не підтримував Гарріс.

За інформацією видання, у приватних розмовах Гейтс висловлював стурбованість тим, як виглядатиме друге президентство Дональда Трампа. У бізнесмена немає тісних стосунків з Гарріс, але він схвалював її роботу щодо боротьби зі зміною клімату.

Благодійна організація Гейтса – Фонд Білла та Мелінди Гейтс – серйозно стурбована можливими скороченнями програм планування сім'ї та глобальної охорони здоров'я у разі обрання Трампа, кажуть джерела.

Пожертву Гейтс надіслав Future Forward – головній зовнішній групі зі збору коштів на підтримку Гарріс. Кошти були направлені безпосередньо в некомерційний підрозділ Future Forward USA Action, який не розкриває своїх донорів.

Коментуючи це повідомлення, Гейтс не згадував про пожертву. Він наголосив, що залишається двопартійним, але також сказав, що «ці вибори відрізняються».

«Я підтримую кандидатів, які демонструють чітку прихильність до покращення охорони здоров'я, скорочення бідності та боротьби зі зміною клімату в США та в усьому світі. Я маю великий досвід роботи з лідерами по всьому політичному спектру, але ці вибори відрізняються від інших, вони мають безпрецедентне значення для американців та найбільш уразливих людей у всьому світі», – сказав він New York Times.

Нагадаємо, зі звітів на сайті Федеральної виборчої комісії стало відомо, що Ілон Маск за три місяці пожертвував щонайменше 75 млн доларів політичному комітету на підтримку передвиборної кампанії Дональда Трампа.

В опитуванні агентства Reuters та компанії Ipsos Гарріс має незначну перевагу над кандидатом від республіканців. У той же час у дослідженні, підготовленому The Hill та Decision Desk HQ, Трамп мінімально випереджає Гарріс майже у всіх ключових штатах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: