Чергове фіаско росії: у МЗС прокоментували підсумкову декларацію саміту БРІКС у Казані

Читать на русском
Підсумкова декларація саміту БРІКС у Казані показала, що члени організації не можуть виробити єдиної позиції щодо війни в Україні.
Фото: wam.ae

Підсумкова декларація саміту БРІКС у Казані показала, що члени організації не можуть виробити єдиної позиції щодо війни в Україні.

Така заява була опублікована на сайті міністерства закордонних справ.

Група БРІКС: порівняння економічного потенціалу країн-членів та кандидатів на вступНа інфографіці – порівняння населення, ВВП, обсягу видобутку нафти країн-членів БРІКС та кандидатів на вступ.

У відомстві зазначили, що учасники зустрічі «лише нагадали про власні національні позиції», відданість принципам Статуту ООН, а також мирне врегулювання та дипломатію.

У МЗС вважають, що росії не вдалося експортувати «свої неоімперіалістичні погляди на зміну світового правопорядку».

«Спроби Москви навʼязати уявлення про нібито альтернативну позицію т.зв. «Глобального Півдня» щодо російської агресії проти України зазнали чергового фіаско», – заявили у МЗС.

Також зазначається, що саміт у Казані показав, що світова більшість залишається на боці України у її прагненні гарантувати встановлення сталого миру на основі поваги до міжнародного права та Статуту ООН.

«Нагадуємо, що єдиним шляхом досягнення цього залишається Формула миру. Закликаємо всі країни, які стоять на боці міжнародного права, а не права сили, приєднатися до її втілення», – підсумували у відомстві.

Нагадаємо, що саміт відвідали лідери Китаю, Індії, ПАР, Ірану, а також президент Туреччини та генсек ООН.

При цьому президент Бразилії Лула да Сілва скасував поїздку на саміт через травму голови, отриману у своїй резиденції. А президент Сербії Олександр Вучич повідомив, що не поїде на саміт через призначені на ці дати зустрічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: