Стала відома дата виборів президента Білорусі

Читать на русском
Вибори президента Білорусі відбудуться 25 січня 2025 року. Лукашенко ще у лютому пообіцяв балотуватися.
Фото: ТАРС

Наступні вибори президента Білорусі відбудуться 25 січня 2025 року.

Про це рішення Палати представників Національних зборів країни повідомляє Белта.

Фальсифікація чи «всенародна любов»: президенти яких країн задекларували понад 80% підтримки на виборахУ росії стверджують, що за путіна проголосували більше 87 відсотків виборців. Президенти яких країн вигравали вибори із подібним результатом – на інфографіці.

Зазначимо, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко ще у лютому обіцяв брати участь у наступних виборах.

Нещодавно, 19 жовтня, він заявив, що білоруси «як завжди, чисто та акуратно» оберуть главу країни: «Так, ми, як завжди, по-білоруськи, чисто, акуратно, на очах усієї світової спільноти оберемо свого президента. Ви оберете того, хто цього заслуговує, на вашу думку. Тому жодної передвиборчої кампанії».

При цьому російський посол у Білорусі Борис Гризлов уже пообіцяв Мінську допомогу на випадок «спроб дестабілізації» ситуації під час президентських виборів 2025 року. «Немає жодних підстав вважати, що білоруським правоохоронцям та спецслужбам буде потрібна додаткова допомога, як заведено говорити, «на землі». Вони чудово справляються зі своїми завданнями. Але якщо буде потрібне – росія в рамках своїх зобов'язань, безумовно, надасть допомогу та підтримку, про яку нас попросить наш найближчий союзник та стратегічний партнер», – запевнив він.

Нагадаємо, попередні вибори президента Білорусі призвели до масштабних акцій протесту через фальсифікації, вони були придушені. Які країни тоді визнали Лукашенка законно обраним президентом, а які – ні, можна дізнатись із інфографіки «Слово і діло».

Також ми писали про наймасовіші акції протесту, які були в Білорусі з 1996 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: