У МВФ спрогнозували різке уповільнення російської економіки

Читать на русском
МВФ прогнозує, що темпи зростання російського ВВП з наступного року сповільняться майже втричі. Від Китаю економіка рф відстане в 3,5 рази, від Індії – в п'ять разів.
freepolicybriefs.org

Темпи зростання російського ВВП з 2025 року сповільняться практично втричі та продовжать падати у наступні роки.

Про це йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

За прогнозом, зростання економіки росії цього року становитиме 3,6%, а наступного – лише 1,3%. До 2029 року темпи зростання ВВП уповільняться до 1,2%.

Як зазначає Moscow Times, наступного року росія зростатиме на третину повільніше, ніж розвинені країни (1,8%), і втричі повільніше, ніж країни, що розвиваються (4,2%).

Від Китаю російська економіка відстане у 3,5 рази (МВФ прогнозує Пекіну зростання у 4,5%), від Індії (6,5%) – у п'ять разів.

Таке різке падіння зростання в МВФ вважають результатом уповільнення приватного споживання та зростання інвестицій, а також нестачі робочих рук.

МВФ також прогнозує падіння цін на нафту: з 81,29 доларів за барель у середньому цього року до 72,84 доларів за барель в 2025-му.

Нагадаємо, в російському проєкті бюджету-2025 військові витрати виявилися ще вищими, ніж прогнозувалося – 13,5 млрд рублів.

Відповідно до проєкту трирічного бюджету, російський уряд очікує, що доходи країни від продажу нафти та газу знизяться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: