Яка ймовірність громадянських заворушень у країнах з найбільшими економіками – аналіз Bloomberg

Читать на русском

Агентство Bloomberg оцінило ймовірність громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу.
commercial.allianz.com

У Туреччині (6%), росії (4%) та США (3%) існує найбільша ймовірність зіткнутися з жорстокими політичними потрясіннями наступного року.

Про це свідчить аналіз Bloomberg Economics, проведений серед найбільших світових економік.

У США ймовірність відкритих громадянських заворушень наступного року низька — лише 2,9%, але третя за величиною серед 20 найбільших економік. Ризик у США більш ніж удвічі вищий ніж у таких країнах як Канада, Німеччина та Австралія (1%).

Аналіз Bloomberg Economics проводився за методологією, розробленою Цільовою групою з політичної нестабільності уряду США, яка прагнула виявити фактори, що можуть зробити країну вразливою до внутрішніх чвар.

Модель фокусується на двох змінних. Вона враховує, чи є країна демократією, автократією чи анократією — проміжним станом, де слабкі інститути дозволяють невдоволенню розростатися та залишатися невирішеним. Другий показник використовує Індекс нестабільних держав, який розглядає різницю між соціальними групами, а також усередині інститутів та політики.

У Бразилії, Китаї, Індії, Саудівській Аравії, Британії та Мексиці ризик громадянських заворушень становить 2%. У решті країн – 1%.

Нагадаємо, у серпні в Британії відбулися найбільші громадянські заворушення за більш як десятиліття. Крім того, масові протести були в Індії.

У Франції протести були у липні після оголошення результатів парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: