Вимагають перемир'я: в Iзраїлі пройшла хвиля протестів

Читать на русском
В Iзраїлі пройшла хвиля протестів після того, як в Секторі Газа виявили тіла 6 заручників. Ізраїльтяни вимагали перемир’я з ХАМАС та повернення полонених додому.
Фото: AP

У неділю, 1 вересня, жителі Ізраїлю вийшли на акцію протесту з вимогою припинити вогонь після того, як у Газі загинули ще 6 заручників.

Про це пише AP.

Ізраїль ліквідував командира «Ісламського джихаду»Армія Iзраїлю ліквідувала 12 терористі у ході антитерористичної операції. Серед них – командир Ісламського джихаду Муххамад Джаббер.

Десятки тисяч засмучених і розгніваних ізраїльтян вийшли на вулиці після того, як у Газі знайшли мертвими ще шістьох заручників. Вони вимагають від прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу укласти перемир’я з ХАМАС, щоб повернути полонених додому.

Ініціатором масштабного страйку стала найбільша профспілка Ізраїлю – Гістадрут. Тисячі людей зібралися біля офісу Нетаньягу в Єрусалимі. У Тель-Авіві родичі заручників пройшли маршем із трунами, символізуючи жертви.

Глава федерації профспілок Аарон Бар-Давід заявив, що, на його думку, ізраїльська влада відкладає домовленості з угрупованням ХАМАС «з політичних міркувань».

Як пише видання, переговори щодо припинення вогню затягнулися на місяці. Багато хто звинувачує премʼєр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу в тому, що він не досяг угоди, яку, згідно з опитуваннями громадської думки, підтримує більшість ізраїльтян.

У профспілці заявили, що протести продовжаться й 2 вересня.

Нагадаємо, у недлю, 1 вересня, були знайдені тіла шести загиблих заручників угруповання ХАМАС в тунелі у Рафаху на півдні Сектора Гази. Вони були захоплені під час жовтневого нападу.

Напередодні лідери Сполучених Штатів, Єгипту та Катару закликали Ізраїль і ХАМАС зустрітися для переговорів, щоб завершити угоду про припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Однак цього не відбулося і бойові дії на Близькому Сході продовжуються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: