Ізраїль незабаром може опинитись під новою атакою – ЗМІ

Читать на русском
За першою хвилею терактів Хезболли, яка сталася сьогодні вранці, ймовірно, послідує друга хвиля. За інормацією ЗМІ, наступна атака на Ізраїль очікується з іншої країни.
фото: Fatima Shbair/AP

Найближчими днями Ізраїль вкотре може опинитись під новою атакою. Відповідна інформація з'явилась після удару ліванської «Хезболли» сьогодні, 25 серпня.

Про це повідомляє видання Jerusalem Post.

Згідно з даними ЗМІ, за першою хвилею терактів «Хезболли», яка сталася сьогодні вранці, ймовірно, послідує друга хвиля, здійснена іншою групою на Близькому Сході.

При цьому, кореспондент BBC Нафісе Конавард посилаючись на анонімні джерела на Заході та Близькому Сході заявив, що наступна атака на Ізраїль очікується з іншої країни.

«Друга хвиля атак у відповідь на Ізраїль, як очікується, прийде з «іншої країни», сказали мені два представники безпеки Заходу та Близького Сходу, які спостерігають за ситуацією. Можливо, на Ємен варто звернути увагу раніше, ніж на Іран?», - заявив Конавард.

Варто зазначити, що в неділю, 25 серпня, терористи ліванського угруповання «Хезболла» обстріляли територію Ізраїлю сотнями ракет і безпілотників. За їхніми словами обстріл завершив так звану першу фазу відповіді на вбивство Фуада Шукра – старшого командира угруповання в Бейруті.

Як відомо, у США уважно стежать за будь-якими ознаками того, що Іран здійснить атаку на Ізраїль у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Нагадаємо, військові Ізраїлю перебувають у стані «найвищої готовності» через потенційну атаку Ірану чи ліванської «Хезболли». Військово-повітряні сили посилили патрулювання над Ліваном.

Також писали, що через підвищення загрози атак з боку Ірану та підконтрольних йому угрупувань, Ізраїль посилює захист інфраструктури. Влада готується до найгірших сценаріїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: