Ізраїль перебуває у стані «найвищої готовності» через погрози Ірану – ЦАХАЛ

Читать на русском
Військові перебувають у стані найвищої готовності щодо потенційної атаки з боку Ірану. Також  військово-повітряні сили Ізраїлю посилили патрулювання над Ліваном.
фото: ВВС

Військові Ізраїлю перебувають у стані «найвищої готовності» через потенційну атаку Ірану чи ліванської «Хезболли». Військово-повітряні сили посилили патрулювання над Ліваном.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, з посиланням на слова речника ЦАХАЛу контр-адмірала Даніеля Хагарі.

Лідер ХАМАСу заявив, що хоче угоди про припинення вогню – CNNНовий лідер ХАМАСу Ях'я Сінвар звернувся до Iзраїлю з угодою про припинення вогню. Чи погодився на це Нетаньягу поки невідомо.

Зокрема Хагарі заявив, що досі немає жодних змін у вказівках щодо надзвичайних ситуацій для цивільних осіб, навіть якщо звіти стверджують, що напад Ірану на Ізраїль є неминучим.

Він каже, що військові перебувають у стані «найвищої готовності» щодо потенційної атаки з боку Ірану чи «Хезболли» в Лівані.

«Останніми днями ми стежимо за нашими ворогами та розвитком подій на Близькому Сході, особливо за Хезболлою та Іраном», – сказав Хагарі на прес-конференції.

Речник ЦАХАЛу зазначив, що військово-повітряні сили Ізраїлю посилили патрулювання над Ліваном, «щоб виявляти та перехоплювати загрози».

«Ми серйозно ставимося до заяв наших ворогів і тому готові на найвищому рівні готовності до захисту та нападу», – каже Хагарі.

Згідно з його словами, в інструкціях Командування тилу немає змін, і якщо вони будуть, «ми негайно оновимо».

«Ми інформуватимемо (громадськість) якомога раніше… але не даючи нашим ворогам розвідувальних чи оперативних переваг», – додає він.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

Пізніше стало відомо, що Іран планує атакувати Ізраїль 12 та 13 серпня на Тиша Бе-ав - день катастрофи єврейського народу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: