США зберігають готовність через можливу атаку Ірану на Ізраїль

Читать на русском
У США уважно стежать за будь-якими ознаками того, що Іран здійснить атаку на Ізраїль у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.
Укрінформ

У США уважно стежать за будь-якими ознаками того, що Іран здійснить атаку на Ізраїль у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Про це Reuters сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

Відомо, що раніше Іран пообіцяв відповідь на вбивство лідера Ганії, яке сталося наприкінці минулого місяця. Тоді Ізраїль не підтвердив, однак і не спростував свою причетність до цього.

Відтак наразі у США спостерігають за пересуванням сил Ірану та посилюють свою присутність на Близькому Сході.

«Ми залучили додаткові сили і засоби, щоб надіслати потужний сигнал для стримування ширшого конфлікту, а також для захисту наших військ у разі нападу на них», – додав голова Об'єднаного комітету начальників штабів США.

При цьому варто відзначити, що в неділю, 25 серпня, терористи ліванського угруповання «Хезболла» обстріляли територію Ізраїлю сотнями ракет і безпілотників. За їхніми словами обстріл завершив так звану першу фазу відповіді на вбивство Фуада Шукра – старшого командира угруповання в Бейруті.

Нагадаємо, військові Ізраїлю перебувають у стані «найвищої готовності» через потенційну атаку Ірану чи ліванської «Хезболли». Військово-повітряні сили посилили патрулювання над Ліваном.

Також писали, що через підвищення загрози атак з боку Ірану та підконтрольних йому угрупувань, Ізраїль посилює захист інфраструктури. Влада готується до найгірших сценаріїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: