Байден заявив, що США готові підтримати оборону Iзраїлю

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів заявив, що держава готова підтримати оборону від 
терористичних ісламських нападів на Близькому Сході.
Фото: President Biden/X.com

Президент США Джо Байден підтвердив готовність підтримати оборону Ізраїлю від терористичних ісламських нападів на Близькому Сході.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

«Президент Байден сьогодні розмовляв із прем’єр-міністром Ізраїлю Нетаньягу. Президент підтвердив свою відданість безпеці Ізраїлю від усіх загроз з боку Ірану, включаючи його терористичні угруповання ХАМАС, Хезболлу та Хуситів», – йдеться у повідомленні.

Також Байден обговорив зусилля з підтримки оборони Ізраїлю від загроз, зокрема від балістичних ракет і безпілотників, включно з новими оборонними військовими розгортаннями США.

Разом з цим президент США наголосив Нетаньягу на важливості спроб деескалації напруженості в регіоні. До заклику також приєдналася віцепрезидентка і ймовірна кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він і один з його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

А у ніч на 2 серпня терористи ісламського руху «Хезболла» завдали масованого ракетного удару по території Ізраїлю. ЦАХАЛ відкрила вогонь у відповідь по Лівану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: