Байден пояснив причини виходу з президентських перегонів

Читать на русском
Президент США Джо Байден записав звернення до американців, в якому пояснив причини виходу з президентських перегонів та закликав націю до єдності.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден звернувся до американського народу та пояснив причини свого виходу з президентської гонки.

Про це йшлося у трансляції президента на сторінці Білого дому.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

Байден звернувся до нації з овального кабінету. Він наголосив, що його рішення відкликати свою кандидатуру було обумовлене питанням демократії. Він описав вибори-2024 року як вибір між «прогресом та регресом, надією та ненавистю».

«Посада президента почесна, але моє покликання захищати демократію, це важливіше за будь-який титул. Я знаходжу силу і задоволення в служінні американському народу», - сказав Байден.

Президент додав, що американці матимуть численні варіанти для вибору під час майбутніх президентських виборів.

«Моє лідерство, моє бачення майбутнього Америки - все це заслуговує на другий термін, але ніщо не повинно стояти на шляху нашої демократії. Тому я вирішив передати факел новому поколінню, щоб об'єднати нашу націю», - зазначив він.

На завершення Байден закликав американців об'єднатися для захисту нації та підкреслив, що це завдання стосується всіх, хто вірить у чесність, порядність і демократію.

Також Байден висловив свою підтримку віцепрезидентці Камалі Гарріс та закликав американців підтримати її на виборах.

«Я висловив свої погляди. Я хочу подякувати нашій чудовій віцепрезидентці Камалі Гарріс. Вона досвідчена. Вона сильна. Вона здібна. Вона була неймовірним партнером для мене і лідером для нашої країни. Тепер вибір за вами, американським народом: Ви робите цей вибір», - сказав Байден.

Нагадаємо, Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з виборів увечері 21 липня. Він підтримав свою віцепрезидентку Камалу Гарріс в якості єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс уже підтвердила, що вона балотуватиметься. ЗМІ розповіли про її становище в опитуваннях порівняно з Дональдом Трампом.

ЗМI також вдалося з'ясувати, хто вплинув на рішення Байдена вийти з президентських перегонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: