Американці пожертвували демократам рекордні 50 млн доларів після виходу Байдена з гонки

Читать на русском
Після заяви Джо Байдена американці за кілька годин пожертвували більше 50 млн доларів на передвиборчу кампанію віцепрезидентки Камали Гарріс.
nbcnews.com

Після виходу Джо Байдена з президентських перегонів демократи отримали рекордні з 2020 року онлайн-пожертви – понад 50 млн доларів.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на платформу для збирання коштів ActBlue.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

Після оголошення Байдена про вихід із гонки та заяви Камали Гарріс про висування американці-демократи почали вносити пожертвування з «вражаючою швидкістю». Аналіз показує, що пожертвування різко зросли із середнього значення менше 200 тисяч доларів на годину до майже 11,5 млн за одну годину в неділю.

Станом на 22:00 неділя стала третім за величиною днем онлайн-пожертв в історії ActBlue. Платформа ActBlue враховує всі пожертвування, а не тільки ті, які були зроблені Байдену або Гарріс. Вона враховує внески, зроблені майже кожному демократичному кандидату в Палату представників та Сенат.

Попередній найбільший день пожертвувань на ActBlue припав наступного дня після смерті судді Рут Бейдер Гінзбург у вересні 2020 року.

Видання зазначає, що потік коштів має велике значення, оскільки збирання грошей для партії значно сповільнилося серед основних донорів-демократів після невдалого виступу Байдена на дебатах.

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з майбутніх виборів. Він підтримав свою віцепрезидентку Гарріс як єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс підтвердила, що вона балотуватиметься. ЗМІ розповіли про її положення в опитуваннях порівняно з Дональдом Трампом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: