Вибори в США: Гарріс відстає від Трампа в середньому на два відсоткові пункти – NYT

Читать на русском
Опитування говорять про те, що Камала Гарріс із незначним відривом відстає від кандидата республіканців Дональда Трампа.
AP/SHUTTERSTOCK

Віцепрезидентка США Камала Гарріс, яка збирається балотуватися на пост президента, відстає від республіканця Дональда Трампа в середньому по країні на два відсоткові пункти – 46% проти 48%.

Про це повідомляє The New York Times.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

Її становище краще, ніж у Джо Байдена: у середньому за опитуваннями він відставав від Трампа на три відсоткові пункти – 47% проти 44%.

В опитуваннях, які проводили в штатах, що вагалися, до виходу Байдена з передвиборчих перегонів і до замаху на Трампа, Гарріс відставала всього на один процентний пункт у вирішальному штаті Пенсильванія. І вона вигравала у Трампа з більш комфортними п'ятьма відсотковими пунктами у Вірджинії.

В обох штатах Гарріс показала себе трохи краще, ніж Байден, серед чорношкірих виборців, молодих виборців та жінок — усіх груп, які потрібні демократам для успіху, зазначає видання.

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з майбутніх виборів. Він підтримав свою віцепрезидентку Камалу Гарріс як єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс підтвердила, що вона балотуватиметься.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: