Байден оголосив про вихід із президентських перегонів (оновлено)

Читать на русском
Президент США Джо Байден вирішив зняти свою кандидатуру з майбутніх президентських виборів. Про це він повідомив у соцмережах.
Фото: newsweek.com

Президент США Джо Байден вирішив зняти свою кандидатуру з майбутніх президентських виборів.

Відповідна заява була опублікована на його сторінці у соцмережі Х.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

«Хоча я і мав намір домагатися переобрання, вважаю, що в інтересах моєї партії і країни я повинен відмовитися від висування і зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків президента протягом терміну, що залишився», – заявив Байден.

Він додав, що найближчими днями звернеться до нації і більш детально розкаже про своє рішення.

Як повідомляє CBS News, Байден – перший з 1968 року чинний президент, який відмовився від переобрання. Поки що невідомо, хто замінить політика в якості основного кандидата від Демократичної партії.

Доповнено:

Пізніше Байден написав, що підтримує свого віцепрезидента Камалу Гарріс в якості єдиного кандидата від Демократичної партії.

«Я хочу запропонувати свою повну підтримку та схвалення Камалі як кандидату від нашої партії цього року. Демократи – настав час об'єднатися та перемогти Трампа. Давайте зробимо це», – додав він.

Нагадаємо, про заміну Байдена почали говорити після слабкого виступу під час дебатів із кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом. До виходу з гонки його закликали, зокрема, лідери демократів у Конгресі, а також громадські діячі та великі спонсори Демпартії.

Водночас, спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон вважає, що заміна Джо Байдена в якості кандидата у президенти може призвести до серйозних юридичних наслідків.

Раніше «Слово і діло» розповідало, хто з політиків-демократів міг би замінити Джо Байдена в якості кандидата у президенти США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: