Демократи відклали висування Байдена кандидатом у президенти США – NYT

Читать на русском
Національний комітет Демократичної партії відклав голосування, яке затвердило б Джо Байдена в якості кандидата у президенти США.
Фото: Sky News

Національний комітет Демократичної партії відклав голосування, яке затвердило б Джо Байдена в якості кандидата у президенти США.

Про це повідомляє The New York Times.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

За даними видання, онлайн-голосування за кандидатуру Байдена мало відбутися наступного тижня. Проте його перенесли на перший тиждень серпня.

Ініціатором такого рішення став лідер демократів у Сенаті Чак Шумер. Він спільно з лідером меншості у Палаті представників Хакімом Джефрісом зміг підштовхнути керівництво партії до того, щоб відкласти цей процес.

Конгресмен Джаред Хаффман із Каліфорнії, який також організував тиск на партію, заявив, що перенесення дати – це «позитивний крок».

Нагадаємо, раніше 19 демократів Палати представників США публічно закликали Байдена припинити участь у президентських перегонах. До цього його закликала група громадських діячів, бізнесменів і великих спонсорів Демократичної партії.

А сьогодні ЗМІ повідомили, що Байден може оголосити про вихід із передвиборчих перегонів уже цими вихідними – 20–21 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: