Лідери демократів у Конгресі закликали Байдена вийти з президентських перегонів – WP

Читать на русском
Чак Шумер та Хакім Джефріс закликали президента США Джо Байдена не ставити під загрозу здатність Демократичної партії виграти вибори до Конгресу.
Фото: Axios

Лідер меншості в Палаті представників США Хакім Джефріс і лідер більшості в Сенаті Чак Шумер під час приватних зустрічей із президентом Джо Байденом минулого тижня заявили йому, що його подальша участь у виборах ставить під загрозу здатність Демократичної партії контролювати обидві палати Конгресу наступного року.

Про це пише The Washington Post.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

За інформацією журналістів, Байден зустрічався з Джефрісом 11 липня у Білому домі, а з Шумером – 13 липня у Рехобот-Біч, штат Делавер.

На зустрічах лідери Конгресу обговорювали стурбованість тим, що Байден може позбавити їх більшості.

У розмові тет-а-тет людина, близька до Байдена, прямо сказала йому, що він має зняти свою кандидатуру, оскільки це єдиний спосіб зберегти його спадщину та врятувати країну від ще одного терміну Дональда Трампа. Байден відповів, що він категорично не згоден із цією думкою і що він найкращий кандидат для перемоги над Трампом.

Лідери демократів випустили короткі заяви після зустрічей, визнавши лише те, що вони мали місце.

За словами представника Білого дому, на зустрічах Байден сказав Шумеру та Джефрісу, що він залишається на чолі списку: «Президент сказав обом лідерам, що він є кандидатом від партії, що він планує перемогти і з нетерпінням чекає на можливість попрацювати з ними обома, щоб прийняти свою 100-денну програму допомоги працюючим сім'ям».

Нагадаємо, раніше 19 демократів Палати представників США публічно закликали Байдена припинити участь у президентських перегонах. До цього ж його закликала група громадських діячів, бізнесменів і великих спонсорів Демократичної партії.

Байден в інтерв'ю назвав єдину умову свого виходу із президентських перегонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: