Дедалі більше демократів хочуть виключити Байдена з президентських перегонів – ЗМІ

Читать на русском
Дедалі більше демократів у Палаті представників США хочуть виключити президента Джо Байдена із передвиборчих перегонів.
thehill.com

Політична криза навколо президента США Джо Байдена загострюється – зростає кількість демократів, які закликають його вийти із передвиборчих перегонів.

Про це пишуть The Washington Post, Bloomberg та CNN.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

У неділю чотири високопоставлені демократи Палати представників заявили під час неофіційної телефонної розмови з керівництвом, що, на їхню думку, Байден має піти. Це були Джеррі Надлер, Адам Сміт, Марк Такано та Джозеф Морелл.

П'ять законодавців публічно закликали Байдена вийти з президентських перегонів: представники Ллойд Доггетт, Сет Молтон, Рауль Гріхальва, Енджі Крейг та Майк Куіглі.

Крім того, станом на суботу не менше 18 чинних і колишніх провідних демократів публічно висловили стурбованість щодо здатності Байдена виконувати свої обов'язки та перемогти Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше група громадських діячів, бізнесменів та великих спонсорів Демократичної партії США закликала Джо Байдена знятися з президентських виборів.

Сам Байден днями знову заявив, що не зніматиме свою кандидатуру.

За інформацією Bloomberg, Байден скорочує розрив і відстає від республіканця Дональда Трампа лише на 2% у ключових штатах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: