Байден делегував частину своїх повноважень Мінфіну і Держдепу

Читать на русском
Міністру фінансів Джанет Єллен і держсекретарю США Ентоні Блінкену передані повноваження, покладені на президента щодо закону про підтримку України.
Фото: newsweek.com

Президент Сполучених Штатів Джо Байден делегував свої повноваження щодо закону про підтримку України головам Мінфіну і Держдепартаменту.

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

Зазначається, що міністру фінансів Джанет Єллен і держсекретарю США Ентоні Блінкену передані повноваження, «покладені на президента» низкою пунктів цього закону.

Ідеться про закон «Про відновлення економічного добробуту та створення нових можливостей для українців».

Він, зокрема, стосується й можливості конфіскації заморожених російських активів на користь України.

Як відомо, раніше Білому домі повідомили, що Байден не має наміру достроково скласти повноваження після того, як вирішив не брати участі у виборах 2024 року.

Нагадаємо, Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з виборів увечері 21 липня. Він підтримав свою віце-президентку Камалу Гарріс в якості єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс уже підтвердила, що вона балотуватиметься. ЗМІ розповіли про її становище в опитуваннях порівняно з Дональдом Трампом.

Відомо також, що після виходу Джо Байдена з президентських перегонів демократи отримали рекордні з 2020 року онлайн-пожертвування – понад 50 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: