ЗМІ дізналися, хто вплинув на рішення Байдена вийти з президентських перегонів

Читать на русском
Президент США Джо Байден ухвалив рішення вийти з передвиборчих перегонів після довгої бесіди з двома найближчими помічниками, повідомляють ЗМІ.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден ухвалив рішення вийти з передвиборчих перегонів після довгої бесіди з двома найближчими помічниками.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела у штабі демократів.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

За даними журналістів, ще вранці в суботу, 20 липня, Байден, який перебував у своїй резиденції в штаті Делавер, мав намір продовжити участь у виборах і казав, що кампанія йде «повним ходом».

Разом із ним була його дружина Джилл Байден та двоє помічників – заступниця глави адміністрації президента Енні Томасіні та асистент першої леді Ентоні Бернал. Проте вже неділю в обід він зачитав їм своє оголошення про вихід із перегонів та подякував за підтримку.

Зазначається, що на рішення вплинули Стів Рікетті, який був із Байденом з часів його роботи в Сенаті, а також Майк Донілон, з яким президент обговорював усі ключові рішення. У ході зустрічі вони надали Байдену «нову вбивчу інформацію».

Йшлося про опитування виборців у ключових штатах, які показували похмурі перспективи для Байдена. Згідно з дослідженням громадської думки, Байден не просто відставав у всіх шести штатах, що вагаються, а й програвав Трампу в таких штатах, як Вірджинія і Нью-Мексико, де демократи не планували витрачати багато ресурсів для перемоги.

«З цим знанням та розумінням того, що лідери партії, включаючи безліч його колишніх колег по Сенату, тиснутимуть на нього, раптовий вихід надав президенту кращий шанс створити видимість того, що рішення було ухвалено на його власних умовах. Це був крок з порятунку обличчя, який мав величезне значення для Джилл Байден, яка, за словами людей, знайомих із ситуацією, була непохитною у тому, що гідність її чоловіка має бути збережена», – зазначено в публікації.

Нагадаємо, Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з виборів увечері 21 липня. Він підтримав свою віце-президентку Камалу Гарріс в якості єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс уже підтвердила, що вона балотуватиметься. ЗМІ розповіли про її становище в опитуваннях порівняно з Дональдом Трампом.

Відомо також, що після виходу Джо Байдена з президентських перегонів демократи отримали рекордні з 2020 року онлайн-пожертвування – понад 50 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: