Ізраїль підтримав угоду з ХАМАС щодо визволення заручників – Блінкен

Читать на русском
У понеділок, 19 серпня, Блінкен провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, який підтвердив підтримку цієї ініціативи.
Ілюстративне фотоReuters

Керівництво Ізраїлю погодився на пропозицію Сполучених Штатів Америки щодо угоди з терористичною організацією ХАМАС про визволення заручників.

Про це повідомляє The Jerusalem Post, з посиланням на заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена під час візиту до Ізраїлю.

У понеділок, 19 серпня, Блінкен провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, який підтвердив підтримку цієї ініціативи.

Згідно зі словами Блінкена, тепер остаточне рішення залежить від ХАМАС. У разі згоди, конфліктуючі сторони разом із посередниками - США, Єгиптом та Катаром - повинні узгодити умови виконання цієї угоди та своїх зобов'язань.

«Він (Нетаньяху – ред.) підтвердив мені, що Ізраїль приймає пропозицію і що він підтримує її», – зазначив Блінкен.

Водночас, прем'єр-міністр Ізраїлю також підтвердив підтримку цієї ініціативи з боку своєї країни.

За його словами, оптимістичні заяви американського лідера Джо Байдена щодо швидкого припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом – це лише спроба заспокоїти ворожі сили і «зберегти позитивний настрій у ЗМІ».

Нагадаємо, напередодні лідери Сполучених Штатів, Єгипту та Катару закликали Ізраїль і ХАМАС зустрітися для переговорів, щоб завершити угоду про припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Однак цього не відбулося і бойові дії на Близькому Сході продовжуються.

Вчора, 17 серпня, стало відомо, що армія Iзраїлю ліквідувала двох високопоставлених бойовиків ХАМАС під час авіаудару на Західному березі. Терористи були знищені під час авіаудару по автомобілю у Дженіні на окупованому Західному березі річки Йордан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: