Блінкен прибув до Iзраїлю для переговорів про перемир'я в Газі

Читать на русском
Держсекретар США прибув до столиці Iзраїлю для переговорів щодо угоди про припинення вогню та звільнення заручників у Газі. Після Ізраїлю Блінкен відвідає Єгипет.
Фото: REUTERS

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Тель-Авіва в неділю, 18 серпня, у рамках туру по Близькому Сходу. Метою поїздки є посилення дипломатичного тиску для досягнення перемир'я в Газі цього тижня.

Про це пише Reuters.

Високопоставлений чиновник Держдепартаменту повідомив, що під час своєї 10-ї поїздки до регіону з початку війни у понеділок, 19 серпня, Блінкен зустрінеться з високопоставленими ізраїльськими лідерами, включаючи прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу.

Зазначають, що після Ізраїлю Блінкен відвідає Єгипет.

«Переговори щодо укладення угоди про перемир’я та повернення заручників, утримуваних у Газі, зараз перебувають у «точці перелому». Ми вважаємо, що це критичний час», — заявив високопоставлений чиновник адміністрації Байдена журналістам по дорозі до Тель-Авіва.

Країни-посередники – Катар, Сполучені Штати та Єгипет – досі не змогли звузити розбіжності, щоб досягти угоди протягом місяців переговорів.

Офіс Нетаньягу заявив у неділю, 18 серпня, що він як і раніше наполягає на тому, що ізраїльські сили залишаться на прикордонній смузі, яка проходить між Газою та Єгиптом, щоб запобігти контрабандному ввезенню зброї в Газу.

У його офісі також заявили, що Нетаньягу продовжуватиме працювати над просуванням угоди, яка максимізує кількість звільнених живих заручників і дозволить Ізраїлю досягти військових цілей, зокрема не дозволити ХАМАС зберегти контроль над Газою.

Нагадаємо, напередодні лідери Сполучених Штатів, Єгипту та Катару закликали Ізраїль і ХАМАС зустрітися для переговорів, щоб завершити угоду про припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Однак цього не відбулося і бойові дії на Близькому Сході продовжуються.

Вчора, 17 серпня, стало відомо, що армія Iзраїлю ліквідувала двох високопоставлених бойовиків ХАМАС під час авіаудару на Західному березі. Терористи були знищені під час авіаудару по автомобілю у Дженіні на окупованому Західному березі річки Йордан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: