Три країни закликають до негайного перемир'я у Газі

Читать на русском
Канада, Австралія та Нова Зеландія закликали Iзраїль до негайного припинення вогню. Ситуація в Газі наразі катастрофічна, людські страждання неприйнятні,.
Фото: ТСН.ua

Канада, Австралія та Нова Зеландія закликали Ізраїль та ХАМАС до негайного припинення вогню в Газі.

Про це йдеться у спільній заяві Міністерства закордонних справ трьох країн.

Байден та Нетаньягу обговорили ситуацію в ГазіПрезидент США та прем'єр-міністр Iзраїлю поговорили про розвиток подій у Газі та майбутню угоду про звільнення заручників.

Ситуація в Газі наразі катастрофічна, людські страждання неприйнятні, і так продовжуватися більше не може.

Країни, як і раніше, засуджують ХАМАС за звірства 7 жовтня 2023 року та акти терору, які продовжуються. Вони вважають, що ХАМАС має скласти зброю та звільнити всіх заручників. Також сторони зазначили, що не бачать жодної ролі ХАМАС у майбутньому управлінні Газою.

Iзраїль має прислухатися до стурбованості міжнародної спільноти. Зокрема, Канада, Австралія та Нова Зеландія наголосили, що захист цивільних осіб має першорядне значення та є вимогою міжнародного гуманітарного права.

«Палестинські громадяни не можуть бути змушені платити ціну за перемогу над ХАМАС. Це має припинитися. Негайне припинення вогню вкрай необхідне», - йдеться заяві.

Усі три країни повністю підтримують всеосяжну угоду про припинення вогню, викладену президентом США Джо Байденом і схвалену Радою Безпеки ООН.

Крім того, країни зазначили, що прихильні до роботи над незворотним шляхом до досягнення рішення про дві держави, де ізраїльтяни та палестинці можуть жити в безпеці в рамках міжнародно визнаних кордонів. І це на їхню думку, єдиний реалістичний варіант досягти справедливого та міцного світу.

Нагадаємо, один з лідерів ХАМАС на Західному березі річки Йордан помер під час ув'язнення в Ізраїлі. Смерть настала внаслідок погіршення стану здоров'я.

Президент США Джо Байден зустрівся з прем’єр-міністром Iзраїлю Беньяміном Нетаньягу в Білому домі. Лідери країн обговорили поточну ситуацію в Газі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: