ВАКС знову продовжив обов'язки трьом фігурантам справи Сольського

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжив дію обов'язків на два місяці ще трьом фігурантам справи ексглави Мінагрополітики.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на трьох фігурантів справи колишнього міністра аграрної політики Миколи Сольського про заволодіння землею в Сумській області.

Такі рішення 8, 11 і 15 і жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Ігоря Кошевого з альтернативою 5 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти. На підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цій справі та свідками, а також особами, які вказані у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Пізніше з нього зняли електронний браслет. Тому прокурор САП просив продовжити дію решти обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Кошевого – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 11 грудня 2024 року включно, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 8 грудня строк дії обов'язків, покладених на Олега Дарієнка. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними, а також визначеними в ухвалі особами.

Крім того, підозрюваний Михайло Стаднік зобов'язаний до 15 грудня дотримуватися наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства у Сумській області мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Через це учасники заволоділи землею на Сумщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: