Апеляційна палата збільшила заставу фігуранту справи ексміністра Сольського

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково підтримала скаргу прокурора САП на застосований запобіжний захід підозрюваному.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу з 908 400 грн до 10 млн грн як запобіжний захід Євгену Тозловану, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського.

Таке рішення 16 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Тозлована під 908 400 грн застави. На нього також поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про кожне відлучення із Києва і Київської області; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні та зі свідками щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру та здати на зберігання закордонні паспорти.

Прокурор САП подала апеляційну скаргу на це рішення і просила взяти Тозлована під варту, визначивши йому альтернативою більший розмір застави.

«Апеляційну скаргу прокурора САП задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28.05.2024 про застосування запобіжного заходу у виді застави відносно (Тозлована – ред.) у кримінальному провадженні скасувати в частині визначення розміру застави. Постановити в цій частині нову ухвалу, якою клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного заставу у розмірі 10 000 000 грн. В іншій частині ухвалу слідчого судді від 28.05.2024 залишити без змін, а апеляційну скаргу прокурора - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Також суд змінив обов'язок повідомляти про кожне відлучення із Києва і Київської області на заборону відлучатися з населеного пункту, в якому Тозлован проживає, без дозволу.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, підозрювані організували заволодіння землею в Сумській області, а також спробували заволодіти й іншими ділянками в регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: