«Ашан» на третій рік війни в Україні йде з росії – ЗМІ

Читать на русском
Французька мережа гіпермаркетів Ашан йде з російського ринку, зокрема через антиросійські санкції.
Фото outsignal.com

Майже через три роки від початку російського вторгнення і санкцій французька мережа гіпермаркетів «Ашан» все ж залишає ринок рф. Компанія знайшла двох покупців, яким цікава російська «дочка».

Про це пише французьке видання Le Figaro.

McDonald's та KFC в Україні: скільки компанії заробляли до та під час повномасштабної війниЯк повномасштабна війна вплинула на фінансові результати мереж фастфуду в Україні – McDonald's та KFC.

У виданні нагадали, що компанія «Ашан», яка належить родині Мюльєзів, завзято відмовлялася залишати росію навіть після її вторгнення в Україну.

Але зараз компанії стає майже неможливо працювати через 18 пакетів санкцій, запроваджених ЄС. Тому «Ашан» залишає російський ринок. Група Auchan вже обрала двох потенційних покупців.

У самій компанії неодноразово заявляли, що не фінансують російську армію.

«На відміну від інших європейських дистриб'юторів, які менш обережні, «Ашан» дотримується санкцій, введених проти росії, з точністю до букви. Компанія не інвестує жодної копійки. Це ставить її у вкрай невигідне становище порівняно з місцевими рітейлерами, які належать російським олігархам і які не можуть нічого зробити зі своїми грошима, окрім як вкласти їх у свою компанію», – запевняли в компанії.

Поки що офіційного повідомлення від групи Auchan про остаточний розрив з рф не було.

Нагадаємо, у квітні 2022 року повідомлялося, що «Ашан» ізолює російський офіс, припинить постачання та інвестиції в рф. У лютому 2023 року у мережі «Ашан» відповіли на звинувачення у допомозі російським окупантам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: