Російські дрони знову порушили повітряний простір Румунії

Читать на русском
У Румунії ввечері у середу зафіксували два сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили повітряний простір країни.
censor.net

Радіолокаційні системи Румунії ввечері 23 жовтня зафіксували два сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили повітряний простір країни.

Про це повідомило Міністерство оборони.

Повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрониРосійські ракети та дрони неодноразово порушували повітряний простір Румунії, Польщі, Молдови. Список інцидентів – на інфографіці.

Сигнали було зафіксовано радарами над повітами Констанца та Тульча, останній із яких межує з Україною через річку Дунай.

Для спостереження за ситуацією було піднято в повітря два літаки F-16 ВПС Румунії з 86-ї авіабази Борча. Однак винищувачі не мали візуального контакту з повітряними цілями в жодній точці траєкторії польоту, вказаною системою спостереження радіолокації.

Пізніше тривогу скасували, і літаки F-16 повернулися на базу дислокації.

У Міноборони повідомили, що, починаючи з ранку четверга, 24 жовтня, будуть проводитись дослідження у двох районах, де були втрачені сигнали радарів.

Нагадаємо, російські безпілотники під час атак на Україну регулярно порушують повітряний простір Румунії. У Міноборони країни нещодавно закликали НАТО дати рішучу та скоординовану відповідь на ці інциденти.

Україна, у свою чергу, попросила Румунію почати збивати російські дрони-камікадзе, що летять у напрямку країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: