Туреччина вдарила по об'єктах курдів у Сирії та Iраку у вiдповiдь на теракт

Читать на русском
Турецькі збройні сили завдали авіаударів по об'єктах курдів на півночі Сирії та Iраку у відповідь на теракт в Анкарі, який стався 23 жовтня.
Фото: getty images

Турецькі збройні сили завдали ударів по об'єктах Робітничої партії Курдистану (РПК), розташованих на півночі Іраку та в Північній Сирії.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини.

Невідомі напали на військовий завод в Анкарі, є загиблі і пораненіВ Анкарі невідомі влаштували вибухи та відкрили стрілянину біля заводу з виробництва дронів та винищувачів. Є жертви та поранені.

Зазначають, що цю операцію провели у відповідь на атаку, яка сталася 23 жовтня на офіс аерокосмічної компанії TUSAŞ в Анкарі.

«23 жовтня 2024 року турецькі військово-повітряні сили провели серію авіаударів по терористичних об'єктах на півночі Іраку та Сирії. Метою операції було знешкодження бойовиків PKK/KCK та інших терористичних груп, а також забезпечення безпеки кордонів Туреччини», – йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони Туреччини, у рамках операції було успішно знищено 32 цілі, що належали терористам. Турецькі збройні сили під час ударів використовували здебільшого вітчизняне озброєння та завдали значних втрат бойовикам.

У заяві наголошується, що всі заходи були спрямовані на запобігання шкоді для цивільних, історичних та культурних об'єктів, а також навколишнього середовища.

Нагадаємо, у середу, 23 жовтня, в Анкарі невідомі влаштували вибухи і відкрили стрілянину біля заводу з виробництва дронів та винищувачів, який належить турецькій компанії TUSAŞ. Правоохоронці кваліфікували напад як теракт.

Згодом стало вiдомо, що внаслідок нападу загинули п’ять осіб, ще 22 отримали поранення. Двох терористів, які скоїли напад, було нейтралізовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: