Суд зменшив альтернативну заставу ексначальнику філії Держводагентства

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю Романа Пукала, але зменшив йому альтернативу у вигляді застави з 3 до 2 млн грн.

Таке рішення 21 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Пукала ще на два місяці. Водночас йому зменшили альтернативу у вигляді застави з 4,24 до 3 млн грн. Захисник підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання задовольнити частково. Змінити застосований до підозрюваного (Пукала – ред.) запобіжний захід в частині визначеного альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави шляхом зменшення його розміру із 3 000 000 грн на 2 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС продовжив розслідування справи філії Держводагенства. За версією слідства, Пукало, будучи начальником Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю (БУВР Причорномор'я та Нижнього Дунаю), спільно із головою Старокозацької сільради Бойком та Бурлакою висловили прохання надати неправомірну вигоду та одержали її в особливо великому розмірі у сумі 40 000 доларів від підприємця. Кошти вони одержали за ухвалення рішення про передачу в оренду нерухомого майна території майнового комплексу на території Старокозацької сільської ради.

Також Пукало підозрюється у тому, що він одержав від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн за надання згоди на передачу останньому в користування об'єкту нерухомості, а саме: майнового комплексу, що складається із земельної ділянки площею 1,122 га в Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: