ВАКС обрав запобіжний захід ексзаступнику голови Дніпропетровської ОВА

Читать на русском
Суддя ВАКС призначила запобіжний захід експершому заступнику начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації.
Фото: adm.dp.gov.ua

Суддя Вищого антикорупційного суду призначила запобіжний захід колишньому першому заступнику начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Про це повідомила пресслужба ВАКС у Facebook.

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Орлова, який обіймав цю посаду з січня 2021 року до липня 2024-го.

Слідча суддя визначила чиновнику заставу у розмірі 15 млн грн. У разі внесення застави на Орлова буде покладено низку обов'язків. Зокрема, він має носити електронний браслет.

За даними слідства, Орлов хотів отримати неправомірну вигоду за виділення приватному товариству лісової ділянки у довгострокове використання.

Так, на початку цього року приватне товариство вирішило взяти в оренду лісову ділянку площею 19 га. Слідство стверджує, що після кількох відмов представнику товариства надійшла пропозиція від заступника голови ОВА. За виділення лісової ділянки на довготривале використання він просив надати 200 тисяч доларів США.

Дії ексчиновника кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні НАБУ та САП повідомили про підозру ексглаві Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку та ще чотирьом особам у зловживаннях на ремонті доріг.

За даними слідства, підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування, а також, щоб уникнути необхідності розробки проєктної документації, проведення її експертизи та здійснення технічного нагляду, замінили у відповідних документах відомості про необхідність проведення поточного та капітального ремонту доріг необхідністю їх експлуатаційного обслуговування.

У середині вересня за Резніченка внесли заставу у розмірі 30 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: