Катар допоміг Україні отримати списки зниклих військових та листи полонених – омбудсмен

Читать на русском
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про отримання через Катар списків бійців ЗСУ, що зникли безвісти.
t.me/dmytro_lubinetzs

За допомогою Катару вдалося отримати списки українських військових, які зникли безвісти, і листи від військовополонених. Також не виключено, що обміни полоненими можуть пришвидшитися.

Про це повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Омбудсмен прокоментував страту українських військовополонених біля СелидовогоОмбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста через страту росіянами двох українських військовополонених.

Він розповів, що у Катарі зустрівся з міністром з питань міжнародного співробітництва у МЗС Катару Лолвою Рашид Аль Хатер.

«Завдяки зусиллям нашого основного посередника, через Катар мені вдалося отримати списки військовослужбовців, які зникли безвісти, а також листи українських військовополонених до своїх рідних і обговорити можливість прискорення процесу обміну військовополоненими», – написав Лубінець.

До того ж, за його словами, вдалося напрацювати домовленості щодо надання допомоги громадянським, які опинилися у складній життєвій ситуації, зокрема сприяння відновленню особистих документів.

Зазначимо, Катар також виступає посередником у поверненні в тому числі незаконно депортованих та примусово переміщених українських дітей.

Нагадаємо, раніше омбудсмен прокоментував страту українських військовополонених біля Селідового. До цього Лубінець заявив про «високий ризик» депортації росіянами ще 1,5 мільйона українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: