Керівники п'яти обласних та однієї спеціалізованої прокуратури написали заяви про звільнення

Читать на русском
Одразу шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви про звільнення.
Фото: slidstvo.info

Одразу шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви про звільнення.

Про це йдеться у заяві генпрокурора Андрія Костіна у Telegram.

В ОГП назвали області, в яких зафіксовано високий відсоток прокурорів з інвалідністюВ органах прокуратури продовжується масштабне розслідування можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності.

Йдеться про голів Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Костін уточнив, що всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду.

«Також сьогодні в Офісі Генерального прокурора відбулося перше засідання незалежної Комісії з добору кандидатів для включення до кадрового резерву на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах», – зазначено у заяві.

Крім того, Рада прокурорів підтримала законодавчі зміни, спрямовані на те, щоб унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із зарплатою.

«Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи», – підсумували ОГП.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 50 прокурорів Хмельницької області, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. Офіс генпрокурора розпочав перевірку інформації.

Також відомо, що після засідання РНБО, на якому було обговорено діяльність МСЕК, у відставку подав і сам генеральний прокурор Андрій Костін. ЗМІ вже дізналися, хто може очолити генпрокуратуру після відставки Костіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: