Зеленський відреагував на скандал із МСЕК та оформленням інвалідності прокурорів

Читать на русском
Зеленський вимагає реакції правоохоронців на ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням фальшивих інвалідностей.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський призначив засідання РНБО і вимагає реакції правоохоронців щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням фальшивих інвалідностей, зокрема, прокурорами на Хмельниччині.

Про це український лідер заявив у своєму вечірньому зверненні.

Згідно зі словами Зеленського, поки Україна на дипломатичному рівні з партнерами домовляється про оборонні пакети та обговорює, як протистояти російській агресії, всередині країни ситуація не менш серйозна.

«На жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог. Те, що відбувається з МСЕК - медико-соціальними експертними комісіями - та нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористалися своїми зв’язками із МСЕК та пооформлювали собі фальшиві інвалідності», - наголосив президент.

Зеленський наголосив, що чекає відповідних жорстких рішень стосовно цієї ситуації. Відповідні питання винесуть на засідання Ради національної безпеки та оборони України.

«Я чекаю від правоохоронців, зокрема передусім СБУ, ДБР, Офісу генпрокурора, відповідних швидких жорстких рішень. Призначив РНБО», - додав глава держави.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що 50 прокурорів Хмельниччини, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру МСЕК Тетяни Крупи.

Крупу та її сина, як відомо, викрили на незаконному збагаченні. У них вдома знайшли 6 млн доларів готівки, прикраси, брендові речі. Під час обшуків жінка намагалася позбавитися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки з півмільйона доларів.

Чиновницю заарештували. А днями стало відомо, що у неї також знайшли значні суми грошей у польському банку.

Згодом генеральний прокурор Андрій Костін звільнив Олексія Олійника з посади керівника Хмельницької облпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: