У МОЗ провели зустріч з головами МСЕК на тлі корупційних скандалів

Читать на русском
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та представники СБУ закликали до жорсткого реагування на виявлення фактів корупції.
Фото: МОЗ

У п'ятницю, 11 жовтня, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та представники СБУ провели зустріч з керівниками МСЕК на тлі корупційних скандалів.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Які доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕКЯку зарплату та інші доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕК – на інфографіці.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та представники СБУ закликали до жорсткої реакції на випадки корупції при наданні неправомірного статусу інвалідності для уникнення мобілізації.

Правоохоронці повідомили, що з початку року було викрито 77 осіб, причетних до корупції в МСЕК, та виявлено 7 злочинних угруповань серед представників комісій.

МОЗ підкреслило, що всі, хто допомагає ухилянтам, повинні понести відповідальність. Спільно з правоохоронними органами вже перевірено близько 19 тисяч медико-експертних справ, результати чого вже висвітлюються в ЗМІ через повідомлення про затримання та підозри.

Також продовжуються реформи МСЕК, зокрема впровадження цифровізації процесів, щоб забезпечити прозорість та запобігти зловживанням. Крім того, пропонуються зміни, які включають проведення експертиз у кластерних лікарнях, електронні направлення та нові критерії для призначення експертиз, з обов'язковим використанням ЕСОЗ для прийняття рішень.

Нагадаємо, 4 жовтня співробітники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагаченні. У них вдома знайшли 6 млн доларів готівки, прикраси, брендові речі. Під час обшуків жінка намагалася позбавитися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки з півмільйона доларів.

5 жовтня керівниці МСЕК у Хмельницькій області повідомили про підозру, а згодом Печерський районний суд Києва обрав чиновниці запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: