ДБР шукатиме ухилянтів зі списків, які знайшли у керівниці МСЕК Хмельниччини

Читать на русском
Державне бюро розслідувань вивчає списки ухилянтів, які знайшли під час обшуків у керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.
Фото ДБР

Державне бюро розслідувань вивчає списки ухилянтів, які знайшли під час обшуків у керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Про це Суспільному повідомила речниця територіального управління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук.

Відомо, що у знайдених списках вказані прізвища та фіктивні діагнози ухилянтів.

Адвокатка Наталія Свірневська зауважила, що органи досудового розслідування знайдуть зазначених осіб та встановлять правдивість встановленого діагнозу. Якщо слідчим вдасться довести, що діагноз особи був встановлений з метою ухилення від мобілізації, їй може загрожувати кримінальна відповідальність.

«Будуть з'ясовувати, чи їх змусили дати хабар, чи вони самі його пропонували. Від цього залежатиме не тільки кваліфікація, але й міра покарання», – додала Свірневська.

Нагадаємо, 4 жовтня працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагаченні. Під час обшуків жінка намагалася позбутися частини грошей, викинувши в вікно дві сумки з пів мільйоном доларів.

5 жовтня керівниці МСЕК на Хмельниччині повідомили про підозру у незаконному збагаченні. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: