Зеленський анонсував нову програму виплат для українців «єПідтримка»

Читать на русском
Президент Зеленський доручив уряду запустити з 1 грудня програму єПідтримка. Вона передбачає виплату по 1000 гривень кожному громадянину.
Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду запустити з 1 грудня програму виплат «єПідтримка», яка передбачає виплату по 1000 гривень кожному громадянину, включаючи дітей.

Про це йшлося у вечірньому зверненні президента.

«Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики, квитки Укрзалізниці, українські лікарські засоби, а також на українські книжки, на культурні послуги. Крім того, передбачена можливість задонатити кошти на військових – волонтерам, на дрони тощо.

Зазначають, що Кабінет Міністрів повинен оперативно розробити та представити деталі програми, щоб виплати почали надходити вже з 1 грудня.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів змінив порядок виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток членам сімей військовослужбовців та поліцейських у разі їхньої загибелі.

Також у Мінекономіки розповіли, що українці зможуть отримати першу виплату в рамках програми «Національний кешбек» з 22 по 31 жовтня. Виплати отримають понад 646 тисяч громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: