Німеччина хоче переглянути виплати українським біженцям

Читать на русском
Німеччина може заощадити чимало коштів, урізавши соціальні виплати з безробіття українцям. Однак для цього біженці з України мають набути нового правового статусу.
Getty Images

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер запропонував змінити правовий статус українських біженців, щоб спонукати їх до пошуку житла та заощадити на виплатах. Також він хоче реформувати систему виплат на житло.

Про це пише Spiegel у середу, 23 жовтня.

Скільки грошей країни Європи витратили на допомогу українським біженцямКраїни Європи витратили вже близько 117 млрд євро на допомогу українським біженцям. Докладніше за країнами – на інфографіці.

За словами Ліднера, урізавши соціальні виплати з безробіття українцям, країна заощадить чимало коштів. Однак для цього біженці з України мають набути нового правового статусу.

«Ми повинні розглянути окремий правовий статус для біженців з України», - зазначив Лінднер.

Замість стандартних соціальних виплат з безробіття, які українці отримують на рівні з німцями, Лінднер пропонує запровадити комбінацію щодо «пільг (виплат) для претендентів на житло та інструментів політики залучення громадян на ринок праці».

Міністр також запропонував реформувати відшкодування витрат на житло – зробити його за фіксованою ставкою, а не на основі фактичних видатків.

Це означає, що українські біженці й надалі не проходитимуть процедури надання житла, але й не отримуватимуть автоматично громадянської допомоги, «на забезпечення соціально-економічного прожиткового мінімуму із соціальною участю навіть без роботи».

Нагадаємо, дослідження показало, що чверть українських біженців у Європі планують залишитись за кордоном назавжди. На нашій інфографіці можна побачити, скільки грошей країни Європи витратили на допомогу українським біженцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: