Норвегія скасувала отримання тимчасового захисту для деяких українських біженців

Читать на русском
Українці із Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської областей можуть не отримати захист у Норвегії.
колаж informator.ua

У Норвегії скасували автоматичне отримання захисту для українських біженців із шести областей України – Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій з посиланням на уряд Норвегії.

Закордонні податківці отримають дані про рахунки українців: що варто знати біженцямНа українських біженців за кордоном чекає перевірка рахунків в Україні. Декому можуть скасувати виплати та призначити штраф. Детальніше – на інфографіці.

У міністерстві пояснили, що директорат у справах іноземців (UDI) вважає ці шість областей безпечними. Тому люди, які прибуватимуть до країни звідти, проходитимуть індивідуальну оцінку їхніх потреб у захисті та можуть отримати відмову у наданні притулку.

Такі зміни необхідні Норвегії для контролю та сталості міграційних процесів, а також для подальшої можливості рівномірно допомагати українцям. Вони не стосуються людей, які вже отримали тимчасовий захист у Норвегії та їхніх близьких родичів, а також осіб, яким пропонують медичну евакуацію до Норвегії (пацієнтів служби Medevac), і, відповідно, родичів, які їх супроводжують.

Нагадаємо, Литва планує продовжити тимчасовий захист для українських біженців. На нашій інфографіці можна побачити, як змінилося ставлення європейців до біженців з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: