Чверть українських біженців в Європі планують залишитися закордоном назавжди – дослідження

Читать на русском
Приблизно 25 відсотків біженців із України хочуть залишитися за кордоном назавжди. І лише 4 відсотки планують повернутися додому найближчим часом.
Фото: money.pl

Близько 25% українських біженців у Європі планують залишитись жити за межами України на довгі роки. У перший рік вторгнення охочих виїхати назавжди з України було лише 10%.

Такі результати опитування Центру міжнародних інституційних порівнянь та міграційних студій при Інституті Ifo у Мюнхені, оприлюднених у п'ятницю, 18 жовтня, передає портал DW.

Скільки грошей країни Європи витратили на допомогу українським біженцямКраїни Європи витратили вже близько 117 млрд євро на допомогу українським біженцям. Докладніше за країнами – на інфографіці.

Так, 25% біженців з України хочуть залишитися за кордоном назавжди. Близько 35% біженців хочуть повернутись до України, як тільки там знову стане безпечно.

І лише 4% планують повернутися найближчим часом незалежно від ситуації із безпекою.

Майже 11% біженців уже повернулися до України, ще 25 відсотків не визначились.

«Чим довше триває конфлікт, тим більше людей можуть уявити майбутнє за межами України», – зазначили дослідники.

Аналітики додали, що в рік вторгнення рф лише 10% українців заявили, що в довгостроковій перспективі оселяться за межами України. До кінця 2023 року ця цифра зросла у середньому на 1,6 відсоткового пункту за 100 днів.

Опитування ifo проведено у червні 2024 року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав українських біженців не чекати завершення війни та повертатися вже зараз. Влітку українським біженцям продовжили тимчасовий захист у ЄС. На нашій інфографіці можна подивитися як змінилося ставлення європейців до біженців з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: