Глава Міноборони Британії визнав, що армія його країни не готова до війни

Читать на русском
Міністр оборони Британії Джон Гілі визнав, що збройні сили його країни не готові до війни. Відповідальність за це він поклав на попередників.
Фото: PA

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі визнав, що збройні сили його країни не готові вести війну і мають бути більш ефективними у разі потреби стримати агресію проти НАТО.

Його цитує The Independent.

Нема кому воювати: як змінилася чисельність військових у деяких країнах світуНа інфографіці – як у переломні моменти історії змінювалася чисельність військовослужбовців у різних країнах світу.

Гілі зазначив, що армія Британія готова до проведення «військових операцій», але не до боїв.

«Велика Британія, як і багато інших країн, по суті стала дуже досвідченою і готовою до проведення військових операцій. До чого ми не були готові, то це до бою. Якщо ми не готові до бою, ми не можемо стримувати. Це є основою мислення НАТО. Ми повинні не просто бути спроможними захищати наші країни НАТО, але, що ще важливіше, ми маємо бути більш ефективними у стримуванні, яке ми забезпечуємо проти будь-якої майбутньої агресії», – сказав міністр.

За його словами, стан збройних сил був «набагато гіршим, ніж ми думали» після того, як лейбористи прийшли до влади у липні.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, як за час війни в Україні зросли оборонні витрати країн НАТО.

З інфографіки можна дізнатися, скільки європейців, за даними опитувань, готові воювати у разі нападу на їхню країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: